ادويه گرام ماسالا يك قاشق چاي خوري
آبليمو يك قاشق غذاخوري
پودر زيره دو قاشق چاي خوري
دارچين يك قاشق چاي خوري
فلفل دو قاشق چاي خوري
زنجبيل رنده شده يك قاشق غذاخوري
نمك به مقدار لازم
روغن به ميزان لازم
ادويه گرام ماسالا يك قاشق چاي خوري
آبليمو يك قاشق غذاخوري
پودر زيره دو قاشق چاي خوري
دارچين يك قاشق چاي خوري
فلفل دو قاشق چاي خوري
زنجبيل رنده شده يك قاشق غذاخوري
نمك به مقدار لازم
روغن به ميزان لازم
- زیتون سیاه :230 گرم
- دانه رازیانه : 1 قاشق چای خوری
- آب لیمو ترش: نصف یک عدد
- سیر پوست کنده و نصف شده :4 حبه
- روغن زیتون :¼ پیمانه
- فلفل سیاه: 1 قاشق چایخوری
- فلفل قرمز تند:کمی
ابتدا فر را با حرارت 175 درجه سانتی گراد گرم کنید.بعد در یک ظرف زیتون سیاه را با سیر خرد شده ، روغن زیتون ، فلفل سیاه و قرمز ,آب لیمو و رازیانه مخلوط کنید و هم بزنید.
بعد آنها را روی سینی فر پخش کنید و در حدود 15 دقیقه داخل فر بگذارید تا زیتون بپزد.بعد از یک ربع پخت زیتون سینی را از فر خارج میکنیم و به صورت گرم در ظرف مورد نظر سرو میکنیم .
این مخلوط به مدت 1 هفته در یخچال می ماند. نکات اگر تمایل به پخت این مواد ندارید میتوانید بعد از مخلوط کردن مواد آنها را در ظرف دربسته و محافظ در برابرنفوذ هوا بریزید و به آن روغن زیتون درحدی که روی تمام مواد را بگیرد بریزید.
با این کار از فاسد شدن مواد جلوگیری میشود.سپس ظرف حاوی مواد آماده را در جایی خشک و خنک نگهداری کنید تا جا بیفتتد.
با این کار میتوانید به مدت 20 تا 30 روز مخلوط زیتون را نگه دارید. در این مخلوط میتوانید از زیتون سبز هم در صورت تمایل استفاده کنید.
مخلوط زیتون پخته مزه دار جزو ترشیجات و شور میباشد
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 15دقیقه میباشد .
مخلوط زیتون پخته مزه دار را می توانید در وعده پیش غذا - دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
مواد لازم :
آرد ۱ لیوان
تخم مرغ ۲ عدد
شیره انگور یا شیره خرما ۱/۳ لیوان
ماست ۱/۴ لیوان
روغن مایع ۲ ق غ
پوره کدو حلوایی ۷۵ گرم
پودر دارچین ۱/۴ ق چ
پودر هل ۱/۴ ق چ
بکینگ پودر ۱ ق چ
وانیل نوک ق چ
کشمش ۴۰ گرم
گردوی نگینی شده ۳۰ گرم
دستور تهیه :
آرد، بکینگ پودر، دارچین و پودر هل رو سه بار الک کنید.
تخم مرغ و وانیل رو دو دقیقه با دور تند هم بزنید. شیره انگور یا شیره خرما، ماست، روغن مایع و پوره کدو حلوایی رو اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
مخلوط آرد رو اضافه کنید و ۲۰ ثانیه در یک جهت هم بزنید تا مایه کیک یکدست بشه. در آخر کشمش و گردوی نگینی شده رو هم بریزید و با قاشق یا لیسک مواد رو هم بزنید.
تا ۲/۳ کپسولها رو از مایه کیک پر کنید و در فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه حدود ۳۰ دقیقه بزارید بپزه.
به جای شیره انگور یا خرما میتونید از شکر استفاده کنید و نصف لیوان شکر بریزید.
میزان گردو و کشمش اختیاریه میتونید کمتر یا بیشتر بریزید
میزان هل و دارچین رو با توجه یه ذائقه تون میتون بیشتر بریزید.
منبع: گذری
- شکر سفید : 2 پیمانه
- آب : 2 پیمانه
- گلاب :1/4 پیمانه
- نودل برنج چینی :100 گرم
برای درست کردن این فالوده خوشمزه اول از همه دو پیمانه آب و دو پیمانه شکر را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید ، زمانی که دانه های شکر به خوبی حل شد آن را از روی حرارت بردارید و گلاب را اضافه کنید.
مخلوط را در یک کاسه استیل بریزید و داخل فریزر قرار دهید تا به مدت 5 ساعت بماند.
بعد از آماده شدن مخلوط بالا ، قابلمه ای را آب کرده و روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا بجوشد، نودل ها را داخل آب جوش بریزید و بعد از 15 دقیقه آن را آبکش کرده با آب سرد بشویید و بگذارید تا آبش برود.
فالوده را با مخلوط شکر و آب در ظرفهای دسر بکشید با برش هایی از لیموی تازه تزیین کرده و سرو کنید.
بهتر است مخلوط شکر و آب را نیم ساعت قبل از سرو از فریزر خارج کنید تا کمی نرم شود.
فالوده با نودل جزو دسرهای ایرانی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
فالوده با نودل را می توانید در وعده دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
منبع : نمناک
- گوشت گوسفندی 1 کیلو
- سیب زمینی 2 عدد
- پیاز 2 عدد بزرگ
- به 1 عدد
- هویج 3 عدد
- روغن زیتون 2 ق غ
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی
برای شروع کار ابتدا باید مواد را به تکه های کوچکتر ببرید.مثلا گوشت را به 4 تکه تقسیم کنید و بعد سیب زمینی ، هویج وپیاز را به صورت حلقه ای ببرید. و میوه به را به صورت قاچ هندوانه برش بزنید.
سپس قابلمه ای مناسبی را انتخاب کنید و مقداری روغن داخل آن بریزید .بعد یک ردیف پیاز حلقه ای شده را کف قابلمه بچینید و روی پیازها تکه های گوشت قرار دهید.بر روی تکه
های گوشت کمی فلفل و زردچوبه بپاشید و به همین ترتیب هویج و به را هم روی گوشت بچینید و در آخر سیب زمینی های حلقه شده را قرار دهید.نصف پیمانه آب را به همراه
مقداری نمک و ادویه های دیگر داخل قابلمه میریزم و روی حرارت گاز قرار میدهیم تا بجوش بیاید.
در قابلمه را میبندیم و اجازه میدهیم غذا به آرامی حدود 3 تا 4 ساعت آب بیندازد و پخته شود.اگر هم آب غذا تمام شد حتما مقداری آب به آن اضافه کنید تا پیاز ها ته نگیرد.
تاس کباب جزو خوراک - گوشت قرمز میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت میباشد .
تاس کباب را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
منبع: نمناک
مواد لازم:
1 ليتر شير
2 عدد تخم مرغ
1 ليوان شكر ريز
5 قاشق نشاسته
ذرهاي نمك
1 قاشق كره
1 پاكت خامه
نيم قاشق وانيل
160 گرم شكلات
بيسكويت شكلاتي
طرز تهيه:
در قابلمه شير، تخم مرغ، شكر و نشاسته را اضافه و هم بزنيد. بعد بزاريد رو حرارت مرتب هم بزنيد و وقتي غليظ شد كره و وانيل و خامه رو اضافه كنيد و از رو حرارت برداريد. مواد را به دو قسمت تقسيم كنيد و به يك قسمت شكلات چيپسي شكلاتي يا شكلات خورد شده رو اضافه كنيد و هم بزنيد تا شكلات حل شود. بعد در ظرف سرو بيسكويت رو در شير زده و بزاريد در ظرف سرو و روي اون از مايه ساده بريزيد. بعد از مايه شكلاتي ريخته و با شكلات رنده شده تزيين كنيد.
منبع:cookie
سلام به دوستان در اين مقاله از مجله اينترنتي مطلبك طرز تهيه دسر بستني آناناس را به شما در وبلاگ آشپزي آموزش مي دهيم .براي يادگيري اين دسر بستني با ما همراه باشيد
خامه: دو و يك دوم پيمانه
اسانس نارگيل: يك چهارم قاشق چاي خوري
شير عسلي: يك پيمانه
آناناس (خرد شده): يك پيمانه
شكلات سفيد (ذوب شده): يك پيمانه
كمپوت آناناس: 8 برش
پودر نارگيل (برشته شده): يك پيمانه
گيلاس: براي تزئين
براي تهيه بستني اول خامه، اسانس نارگيل، شير عسلي و آناناس خرد شده را در مخلوط كن بريزيد و بزنيد تا مخلوط شوند . تا صاف و يكدست شوند. اين مخلوط را درون ظرف مناسبي بريزيد و روي آن را با سلفون بپوشانيد و حدود 6 ساعت در فريزر قرار دهيد تا يخ بزند.
در اين مرحله چهار برش آناناس را در ظرف تختي قرار دهيد. مخلوط آناناس يخ زده كباب كوبيده را از فريزر خارج كرده و با كمك اسكوپ بستني آن را تراشيده و روي برش هاي آناناس بگذاريد.
بقيه برش هاي آناناس را به صورت ساندويچ روي آنها قرار داده و كمي فشار دهيد و به مدت 30 دقيقه فريز كنيد. سپس آنها را تا نصفه در شكلات سفيد ذوب شده فرو كنيد و سپس در پودر نارگيل برشته شده بغلتانيد. روي آنها گيلاس قرار دهيد و سرو كنيد.
منبع:ashpazbashi
مواد لازم
۴ الی ۵ نفر
۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
۵۰۰ گرم قارچ
۲۵۰ گرم پنیر موزارلا
۶۰ گرم کره یا مارگارین
۴۵۰ گرم (۳ یا ۴ تا لیوان) آرد گندم
۱/۲ لیوان شیر
۱ قاشق چایخوری نمک برای خمیر
۲ عدد پیاز متوسط
۲ عدد تخم مرغ (به اضافه یک زرده واسه اخرش)
۱/۴ ق سوپ خوری گوجه فرنگی
۲ قاشق سوپ خوری شکر
1 قاشق غذاخوری مایه خمیر
فلفل و ادویه اینام به مقدار لازم
مراحل
ابتدا مایه ی خمیر را با مقداری شیر ولرم (جوری که دستمون نسوزه) و یک قاشق سوپخوری شکر مخلوط کنید و در اون رو ببندید و بگذارید عمل بیاید. (تقریبا ۱۰ دقیقه)
بعد از اون توی یه ظرف دیگه دو تا تخم مرغ رو با همزن دستی بزنید تا از حالت لختگی در بیاد بعد کره رو که به دمای محیط رسوندید بهش اضافه کنید.
مراحل دستور اشترودل گوشت و قارچ عکس 1
بعد نمک و یه قاشق چایخوری شکر رو اضافه میکنیم و خوب هم میرنیم. بعد از اینکه مایه خمیر و شیر خوب عمل اومد قاطی این موادمون میکنیم، بعد از اون ۲ تا ۳ لیوان آرد رو روی موادمون الک میکنیم. لیوان چهارم رو نگه میداریم، کنار دستمون، مواد رو اولش با قاشق و بعد از اون با دست ورز میدیم. انقد آرد بهش اضافه میکنیم تا مواد به دستمون نچسبه.
مراحل دستور اشترودل گوشت و قارچ عکس 2
بعد از اون حدود ۱۰ دقیقه کاملا ورز بدید، بعد یه نایلون و چند تا دستمال بندازید روی ظرفتون بذارید جای گرم تا خمیرتون دو برابر بشه حدودا یک ساعت بهش استراحت بدید.
در همین حین پیاز هارو که خورد کردید سرخ کنید، بعد از اون گوشت رو بهش اضافه کنید یکم زردچوبه بزنید بهش، کامل که سرخ شد قارچ رو که ریز کردید اضافه کنید و نمک و فلفل سیاه و یکم ادویه و رب گوجه فرنگی بهش اضافه کنید و کامل تفت بدید.
مراحل دستور اشترودل گوشت و قارچ عکس 3
بعد خمیر رو بردارید رو تخته مورد نظرتون یکم آرد بپاشید و خمیر رو با وردنه صاف کنید، طبق مدلایی که تو عکس بالا مشخصه (مرحله به مرحله گذاشتم) اون مدلی خمیر رو با چاقو برش بزنید. بعد از این که داخل خمیر مواد ریختید پنیر بریزید و مدل دلخواهتون بدید و بذارید توی سینی فر. روی اونا رو یکم روغن مایع بزنید بعد زرده تخم مرغ بزنید و یکم کنجد بپاشید، بذارید تو فر به مدت ۲۰ دقیقه یا کمتر با درجه حرارت ۱۸۰ درجه، بعد فر بالا رو روشن کنید به اندازه ۵ ،۶ دقیقه طلایی رنگ بشه و بعد نوشجان کنید
منبع:nasim95
معروف ترین سوهان ایران متعلق به قمی ها می باشد که به صورت گسترده در این شهر تهیه می شود و این نوع شیرینی فوق العاده لذیذ می باشد که به صورت خانگی نیز می توان آن را تهیه نمود.
مواد لازم تهیه سوهان عسلی:
عسل سفت:سه قاشق سوپخوری پر( 150 گرم)
خلال بادام :نصف پیمانه (150 گرم)سوهان عسلی
شکر :یک پیمانه سرخالی (150 گرم)
زعفران سائیده :یک قاشق چایخوری
روغن آبکرده :4 قاشق سوپخوری(100 گرم)
دستپخت20 : ابتدا خلال بادام را بشویید و بعد در صافی بریزید تا آب آن کشیده شود.
در ظرفی عسل ، روغن و شکر را با هم مخلوط کنید و بر روی حرارت بالا قرار دهید تا یکنواخت شوند.
در حین تفت چند باری مواد را هم بزنید تا شکر آب و طلایی شود. بعد بادام را اضافه کنید و همچنان روی حرارت قرار دهید تا بادام ها هم طلایی شوند.
زعفران را هم در کمی آب جوش حل کنید و به بقیه مواد اضافه کنید. مواد را خیلی هم نزنید چون ممکن است روغن آن جدا شود.
برای اینکه متوجه بشیم سوهان آماده شده یا نه ، کمی از مایه را گوشه سینی بریزید . اگر سریع بسته شد یعنی سوهان عسلی شما آمادست.
در این مرحله ، حرارت را کم کنید در حدی که سوهان عسلی فقط گرم بماند.
بعد با یک قاشق کوچک از مایه برداشته و با فاصله روی سینی چرب شده بریزید و بالافاصله دو سه عدد کاکا کدو حلوایی وخلال پسته روی سوهان ها قرار دهید .
بعد از سرد شدن با کارد سوهانها را از سینی جدا کنید و در ظرف در داری نگه دارید.
تاریخچه دقیق اولین سوهان به دوره قاجار در شهر قم نسبت داده می شود؛ حلوایی که در سال های 1289 تا 1290 هجری خورشیدی هنگامی که قرار بود صحن عقیق بارگاه حضرت معصومه در شهر مقدس قم افتتاح گردد.
بزرگان قم اقدام به برگزاری مراسم باشکوهی جهت افتتاح به عمل آوردند و قرار بود ناصرالدین شاه خود برای افتتاح حاضر شود ولی بر اساس مقتضیات زمان به خصوص مسائل امنیتی آن زمان، ناصر الدین شاه جانشینی (رئیس ایل قاجار) را به جای خود جهت مراسم افتتاح به قم فرستاد.باب
در هنگام برپایی مراسم با توجه به آداب و رسوم آن دوره هر یک از بزرگان شهر جهت احترام هدایایی را به نماینده شاه ازقبیل صنایع دستی و … پیشکش کردند و در این بین یکی از بزرگان بنام ملاابراهیم شماعی جهت پیشکش حلوایی که به آن شکر افزوده شده بود به رئیس ایل قاجار که نماینده شاه هم بود تقدیم کرد که ایشان پس از صرف ناهار این شیرینی را میل نمود که با ذائقه اش خوش آمد و با توجه به گفته ها ایشان عنوان کردند که این شیرینی همانند سوهانی که آهن را می برد، غذای مرا برید و هضم کرد. وی درخواست نمود که از این شیرینی مطبوع برای شاه با خود خواهم برد. به این ترتیب از آن زمان نام سوهان بر روی این حلوا گذاشته شد و پس از آن تولید و مصرف سوهان شروع شد؛ که در ابتدا مخصوص بزرگان و اشراف بود. ترکیبات حلوای سوهان در ابتدا شامل: آرد، شکر، روغن، پسته، زعفران، هل و گلاب بوده که به صورت حلوای نرمی طبخ می شده است، ولی کم کم با افزودن ترکیبات دیگری همچون زرده تخم مرغ و نیز جایگزینی آرد جوانه گندم به جای آرد گندم خاصیت سفتی و شکنندگی به این شیرینی افزوده شد که بر میزان ماندگاری محصول نیز افزود.
مواد لازم برای تهیه شیرینی ساق عروس :
آرد گندم 1/700 کیلو گرم
آرد برنج نرم شده 350 گرم
تخم مرغ 4 عدد
پکینگ پودر 1 قاشق مربا خوری پر
شیر سرد 3 قاشق غذاخوری
جوش شیرین 1 قاشق مربا خوری
هل نرم شده 1 قاشق غذاخوری سر صاف
گردو نصف شده برای تزیین به مقدار لازم
پودر قند 400 گرم
روغن جامد 800 گرم
کره محلی 1 کیلو
گردو خرد شده 700 گرم
پودر بادام :1 پیمانه
پودر قند :نصف پیمانه
گلاب : 2 قاشق غذاخوری
هل :1 قاشق چای خوری
شربت بار :به مقدار لازم
شیرینی ساق عروس
تخم مرغ را بشکنید و زرده و سفیده آن را از هم جدا کنید. سپس زرده را با شیر و وا رفتن ته چین ، وانیل ، بیکینگ پودر و روغن با هم مخلوط کنید و با هم زن برقی هم بزنید.
سپس آرد الک شده را کم کم به مواد اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا خمیر نرمی به وجود بیاید. خمیر را با دست ورز دهید و به مدت 30 دقیقه استراحت دهید تا خمیر به اصطلاح ور بیاید.
پس از سپری شدن این زمان ، مقداری از خمیر برداشته و به صورت نازک پهن کنید . سپس خمیر را به دور یک نی چوبی بپیچید و با سفیده تخم مرغ لبه خمیر را به هم بچسبانید.
بعد خمیر را به تکه های 2 سانتی متری برش داده و داخل روغن سرخ کنید.
مواد میانی ذکر شده را با هم مخلوط کنید.
بعد از سرخ شدن خمیر ،نی داخلش را بردارید و جایگاه نی از مواد میانی پر کنید .
یک سر نان شیرینی ها را به شربت بار آغشته کنید و بعد داخل پودر پسته یا کنجد بزنید و در ظرف مورد نظر بچینید.
منبع : dastpokhte20
با این که درست کردن کتلت کمی سخت و زمان بر است. اما لذت خوردن این غذای خوشمزه با نان سنگک داغ و ترشی سختی کار را از یادتان خواهد برد. پس با ما همراه باشید تا طرز تهیه یک کتلت ترد و خوشمزه را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه کتلت
ابتدا پیاز را رنده درشت کنید.
سپس سیب زمینی را رنده ریز کنید.
گوشت و پیاز و سیب زمینی و تخم مرغ و ادویه و زردچوبه و نمک و فلفل رو مخلوط کنید.
با دست خوب ورز دهید تا مواد منسجم شوند.
بهتر است نیم ساعت مایه کتلت را داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
سپس روغن را در تابه روی شعله متوسط خوب داغ کنید. و پس از آن حرارت را کم کنید.
از مایه کتلت مقداری بردارید و در دستتان به فرم دلخواه که معمولا برای کتلت به صورت بیضی کشیده ست در بیاورید.
زمانی که روغن داغ شد آرام کتلت را داخل روغن سُر دهید.
تمامی کتلت ها را به همین ترتیب در تابه بگذارید.
وقتی یک سمت کاملا سرخ و قهوه ای شد برگردانید تا سمت دیگر کتلت نیز سرخ شود.
توجه کنید که حرارت گاز ملایم باشد تا کتلتها مغز پخت شوند.
کتلتها را کلفت نگیرید تا خوب پخته شوند.
با گوجه و خیارشور نوش جان کنید.
سیب زمینی را میتوانید هم به صورت خام و هم پخته استفاده کنید.
کتلتها رو بعد از سرخ شدن روی دستمال بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
هنگام سرخ کردن، شعله را ملایم کنید تا کتلتها علاوه بر سرخ شدن مغزپخت شوند.
منبع:آشپز